Konkurs ofert na wybór operatora gastronomii dla 2 lokali gastronomicznych w BORT - Pole Bitwy Westerplatte

Konkurs ofert na wybór operatora gastronomii dla 2 lokali gastronomicznych w BORT - Pole Bitwy Westerplatte

Zapraszamy do wzięcia udziału w konkursie ofert na wybór operatora gastronomii dla 2 lokali gastronomicznych w budynku Biura Obsługi Ruchu Turystycznego – Pole Bitwy Westerplatte na Westerplatte. Ofertę należy złożyć do 28 lutego 2025 roku.

 

Celem konkursu jest wyłonienie najkorzystniejszej oferty (zgodnie z przyjętymi kryteriami wyboru) operatora/ów gastronomii, którzy w proponowanych lokalach poprowadzą działalność gastronomiczną określoną w Regulaminie.


Przedmiotem konkursu jest najem 2 pomieszczeń (jednocześnie bądź odrębnie) o następującej powierzchni:
a) lokal usytuowany na poziomie 1 o pow. 249 m2
b) lokal usytuowany na poziomie 2 o pow. 194,4 m2 + taras 124 m2
- z przeznaczeniem na prowadzenie działalności gastronomicznej.


Powierzchnia obu lokali przeznaczona na prowadzenie działalności gastronomicznej zlokalizowana jest w budynku Biura Obsługi Ruchu Turystycznego – Pole Bitwy Westerplatte, dalej „BORT” na Westerplatte, adres: ul. Henryka Sucharskiego 77, Gdańsk.

 

Dopuszcza się najem lokali tylko na usługi gastronomiczne, lokal na poziomie 1 - usługi gastronomiczne typu bar/bistro, usługi cateringowe i restauracyjne. Poprzez usługi gastronomiczne należy rozumieć przygotowywanie posiłków na miejscu oraz obsługę cateringu na potrzeby wydarzeń organizowanych oraz współorganizowanych przez Muzeum II Wojny Światowej w Gdańsku, a także dla podmiotów zewnętrznych. Bar/bistro powinien oferować dania szybkiej obsługi typu: kanapki, sałatki, frytki, dania obiadowe, oraz oferować dania na zimno oraz na ciepło typu: zupy, śniadania, dania główne, desery, serwowane lub w ramach samoobsługi. W swojej ofercie najemca będzie posiadał napoje alkoholowe, pod warunkiem uzyskania przez niego stosownych zezwoleń na sprzedaż alkoholu.


Lokal na poziomie 2: usługi gastronomiczne typu: kawiarnia, cukiernia, coffee bar, coctail bar, w tym napoje alkoholowe, snack bar (serwowane lub samoobsługa według ustaleń najemcy).


Szczegółowe warunki, rekomendacje dotyczące przeznaczenia przedmiotu najmu zostały opisane w załączniku nr 1 do niniejszego Regulaminu.

 

Najemca przed złożeniem oferty ma obowiązek dokonania oględzin powierzchni lokali w stosunku do których planuje złożyć ofertę.


Oględziny będą odbywać się w formie wizji lokalnej po wcześniejszym zgłoszeniu wizji lokalnej na adres mailowy: k.wiacek@muzeum1939.pl lub telefonicznie pod nr tel. 575 810 360. Termin oraz miejsce wizji lokalnej: 21.02.2025 r. g. 10:00 teren Westerplatte, ul. Henryka Sucharskiego 77, przy wejściu głównym do budynku Biura Obsługi Ruchu Turystycznego - Pole Bitwy Westerplatte. Wizja lokalna nie jest obowiązkowa, a zalecana, w celu zapoznania się obiektem, w którym usytuowane są lokale będące przedmiotem najmu.

 

W konkursie mogą wziąć udział podmioty, które posiadają minimum 3-letnie doświadczenie w prowadzeniu działalności gospodarczej polegającej na świadczeniu usług gastronomicznych, restauracyjnych, cateringowych lub działalności tożsamej prowadzonej stacjonarnie w lokalach usługowych do tego przeznaczonych, w okresie ostatnich 3 lat przed datą składania ofert w niniejszym konkursie.

 

Szczegółowe informacje dostępne są w Regulaminie Konkursu i załącznikach do Regulaminu: