Konkurs ofert na wybór operatora dla 2 lokali gastronomicznych w budynku Centrum Obsługi Zwiedzających na Westerplatte

Konkurs ofert na wybór operatora dla 2 lokali gastronomicznych w budynku Centrum Obsługi Zwiedzających na Westerplatte

Informacja z dn. 30 maja 2025 roku

 

W dniu 30 maja 2025 roku, w wyniku rozstrzygnięcia konkursu na najem lokali gastronomicznych w COZ, podpisaliśmy Umowę z firmą  Sky Group sp. z o.o. z siedzibą  przy al. Zwycięstwa 96/98 w Gdyni.

 

Restauratorzy chcą otworzyć kawiarnię i restaurację jeszcze w czerwcu 2025 r. 

 

 


 

 

Zapraszamy do wzięcia udziału w konkursie ofert na wybór operatora gastronomii dla 2 lokali gastronomicznych w budynku Centrum Obsługi Zwiedzających - Pole Bitwy Westerplatte. Ofertę należy złożyć do 27 maja 2025 roku.

 

Celem konkursu jest wyłonienie najkorzystniejszej oferty (zgodnie z przyjętymi kryteriami wyboru) operatora/ów gastronomii, którzy w proponowanych lokalach poprowadzą działalność gastronomiczną określoną w Regulaminie.


Przedmiotem konkursu jest najem 2 pomieszczeń (jednocześnie bądź odrębnie) o następującej powierzchni:
a) lokal usytuowany na poziomie 1 o pow. 249 m2
b) lokal usytuowany na poziomie 2 o pow. 194,4 m2 + taras 124 m2
- z przeznaczeniem na prowadzenie działalności gastronomicznej.


Powierzchnia obu lokali przeznaczona na prowadzenie działalności gastronomicznej zlokalizowana jest w budynku Centrum Obsługi Zwiedzających – Pole Bitwy Westerplatte, dalej „COZ” na Westerplatte, adres: ul. Henryka Sucharskiego 77, Gdańsk.

 

Planowany, termin oddania lokali w najem: od dnia 01.06.2025 r.

 

Muzeum przeznacza w najem lokale na usługi gastronomiczne, lokal na poziomie 1 - usługi gastronomiczne typu bar/bistro, usługi cateringowe i restauracyjne, przygotowywanie posiłków na miejscu oraz obsługę cateringu na potrzeby wydarzeń organizowanych oraz współorganizowanych przez Muzeum II Wojny Światowej w Gdańsku, a także dla podmiotów zewnętrznych. Bar/bistro powinien oferować również dania szybkiej obsługi typu: kanapki, sałatki, frytki, dania obiadowe, oraz oferować dania na zimno oraz na ciepło typu: zupy, śniadania, dania główne, desery, serwowane lub w ramach samoobsługi. W swojej ofercie najemca będzie posiadał napoje alkoholowe, pod warunkiem uzyskania przez niego stosownych zezwoleń na sprzedaż alkoholu.


Lokal na poziomie 2- usługi gastronomiczne typu: kawiarnia, cukiernia, coffee bar, coctail bar, w tym napoje alkoholowe, snack bar (serwowane lub samoobsługa według ustaleń najemcy).


Szczegółowe warunki, rekomendacje dotyczące przeznaczenia przedmiotu najmu zostały opisane w załączniku nr 1 do niniejszego Regulaminu.

 

Budynek COZ będzie otwarty w okresie od 1.05 do 30.09 w godzinach 9:00-20:00 (sezon letni); w pozostałym okresie w godzinach 9:00-17:00 (poza sezonem). Wynajmujący zezwala na prowadzenie działalności również poza godzinami otwarcia Muzeum dla zwiedzających, po uzgodnieniu z Wynajmującym. Wynajmujący może wprowadzić zmiany godzin otwarcia budynku.

 

Najemca przed złożeniem oferty ma możliwość dokonania oględzin powierzchni lokali w stosunku do których planuje złożyć ofertę.


Oględziny będą odbywać się w formie wizji lokalnej po wcześniejszym zgłoszeniu wizji lokalnej na adres mailowy: e.adrych@muzeum1939.pl lub telefonicznie pod nr tel. 690-020-178. Termin oraz miejsce wizji lokalnej: 22.05.2025 r. g. 10:00 teren Westerplatte, ul. Henryka Sucharskiego 77, przy wejściu głównym do budynku Centrum Obsługi Zwiedzających - Pole Bitwy Westerplatte.

 

W konkursie mogą wziąć udział podmioty, które posiadają minimum 1 rok doświadczenia w prowadzeniu działalności gospodarczej polegającej na świadczeniu usług gastronomicznych, restauracyjnych, cateringowych lub działalności tożsamej prowadzonej stacjonarnie w lokalach usługowych do tego przeznaczonych, w okresie ostatnich 2 lat przed datą składania ofert w niniejszym konkursie.

 

Szczegółowe informacje dostępne są w Regulaminie Konkursu i załącznikach do Regulaminu: